Onderzoek naar machtspositie Apple

De Europese Commissie heeft Apple een boete opgelegd van meer dan 1,8 miljard euro voor het misbruiken van zijn machtspositie op de markt voor de distributie van muziekstreaming-apps aan iPhone- en iPad-gebruikers via haar App Store. Dit maakte de toezichthouder van de Europese Unie maandagmiddag bekend.

Het onderzoek naar de machtspositie van Apple op de markt voor de distributie van muziekstreaming-apps begon in 2019, nadat verschillende partijen klachten hadden ingediend bij de Europese Commissie. Uit het onderzoek bleek dat Apple concurrenten benadeelde door regels op te leggen die het moeilijk maakten voor andere muziekstreamingdiensten om concurrerend te zijn in de App Store.

Boete en reactie Apple

De boete van 1,8 miljard euro is de hoogste boete die de Europese Commissie ooit heeft opgelegd aan een individueel bedrijf voor het misbruiken van zijn machtspositie. Apple heeft laten weten in beroep te gaan tegen de beslissing en is van mening dat zij zich altijd aan de regels hebben gehouden.

Impact op de markt

De boete van de Europese Commissie kan een grote impact hebben op de markt voor muziekstreaming-apps en de relatie tussen Apple en ontwikkelaars. Het kan leiden tot veranderingen in het beleid van Apple met betrekking tot de App Store en de manier waarop zij omgaan met concurrenten.

Toekomst van de App Store

Het is nog niet duidelijk wat de precieze gevolgen zullen zijn van de boete voor Apple en de App Store. Het is mogelijk dat Apple haar beleid zal moeten aanpassen om te voldoen aan de regels van de Europese Unie en om verdere boetes te voorkomen. Het is ook mogelijk dat de boete zal leiden tot meer transparantie en eerlijkheid op de markt voor muziekstreaming-apps.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*