Economische krimp in Frankrijk

De Franse economie is in juni harder gekrompen dan verwacht, zo blijkt uit voorlopige cijfers van S&P Global. Deze cijfers tonen aan dat de economische impact van de coronacrisis nog steeds voelbaar is in Frankrijk.

Terugval in verschillende sectoren

De terugval in de Franse economie is merkbaar in verschillende sectoren. Zo heeft de toeristische sector hard te lijden onder de beperkingen die zijn opgelegd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Ook de industrie en de dienstensector ondervinden de gevolgen van de crisis.

Maatregelen van de Franse overheid

Om de economie te ondersteunen, heeft de Franse overheid verschillende maatregelen genomen. Zo zijn er steunpakketten voor bedrijven en werknemers om de financiële gevolgen van de crisis op te vangen. Daarnaast worden er investeringen gedaan om de economie weer op gang te brengen.

Vooruitzichten voor de Franse economie

Hoewel de economische krimp in juni harder was dan verwacht, zijn er ook lichtpuntjes te zien voor de Franse economie. Zo wordt er verwacht dat de economie langzaam zal herstellen naarmate de beperkingen worden versoepeld en de vraag weer aantrekt. Het is echter nog onzeker hoe lang het zal duren voordat de economie weer op het niveau van vóór de crisis zal zijn.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*