Europese beurzen verwachten verdeelde opening

De Europese beurzen gaan maandag een verdeelde opening tegemoet, op wat belooft een relatief rustige handelsdag te worden. De onzekerheid rondom de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China blijft de markten beïnvloeden, waardoor investeerders voorzichtig blijven.

Invloed van handelsoorlog tussen VS en China

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China heeft al maandenlang invloed op de Europese beurzen. De voortdurende onzekerheid over de handelsrelaties tussen de twee grootmachten heeft geleid tot volatiliteit op de markten. Investeerders zijn terughoudend om grote posities in te nemen, in afwachting van verdere ontwikkelingen.

Economische cijfers en bedrijfsresultaten

Naast de geopolitieke ontwikkelingen zullen ook economische cijfers en bedrijfsresultaten de beurzen beïnvloeden. Beleggers zullen met name uitkijken naar de publicatie van belangrijke economische indicatoren, zoals werkgelegenheidscijfers en inflatiedata. Daarnaast zullen diverse grote bedrijven hun kwartaalresultaten presenteren, wat ook impact kan hebben op de handel.

Brexit en andere factoren

Naast de handelsoorlog en economische cijfers spelen ook andere factoren een rol op de Europese beurzen. Het voortdurende Brexit-drama en politieke ontwikkelingen in diverse Europese landen kunnen de markten verder beïnvloeden. Het is daarom belangrijk voor investeerders om de diverse factoren in de gaten te houden en hun strategie daarop aan te passen.

Al met al belooft het een interessante handelsdag te worden op de Europese beurzen, met verschillende factoren die de koersrichting kunnen bepalen. Het is belangrijk voor investeerders om alert te blijven en goed geïnformeerd te zijn over de ontwikkelingen op de markten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*