Focus op duurzaamheid

Covestro heeft aangekondigd dat het tegen 2028 jaarlijks 400 miljoen euro aan kosten wil besparen wereldwijd. Dit doel wordt nagestreefd met de lancering van het transformatieprogramma STRONG, dat gericht is op het optimaliseren van de bedrijfsprocessen en het verbeteren van de operationele efficiëntie.

Een belangrijk aspect van het transformatieprogramma is de focus op duurzaamheid. Covestro streeft ernaar om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en een meer circulaire bedrijfsvoering te realiseren. Dit omvat onder andere het verminderen van de CO2-uitstoot en het gebruik van hernieuwbare grondstoffen in de productieprocessen.

Investeringen in innovatie

Naast kostenbesparingen zal Covestro ook blijven investeren in innovatie en technologische ontwikkelingen. Het bedrijf wil zijn positie als marktleider in de chemische sector versterken door te blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling. Dit omvat onder andere de ontwikkeling van nieuwe materialen en technologieën die bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Wereldwijde impact

Het streven naar kostenbesparingen heeft niet alleen impact op de activiteiten van Covestro in Duitsland, maar ook wereldwijd. Het transformatieprogramma STRONG zal van invloed zijn op alle vestigingen en bedrijfsonderdelen van het bedrijf, met als doel een efficiëntere en duurzamere bedrijfsvoering te realiseren.

Met het transformatieprogramma STRONG zet Covestro een belangrijke stap richting een meer duurzame en efficiënte bedrijfsvoering. Door te focussen op kostenbesparingen, duurzaamheid en innovatie, hoopt het bedrijf zijn positie als marktleider in de chemische sector verder te versterken en bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*