Europese economische data

Tijdens de rustige ochtend op de valutamarkten waren er geen macro-economische cijfers die invloed hadden op de koers van de euro. Beleggers keken echter wel uit naar de Europese economische data die later in de week zouden worden vrijgegeven. Deze gegevens zouden meer inzicht geven in de economische situatie in de eurozone en eventueel de koers van de euro beïnvloeden.

Invloed van geopolitieke gebeurtenissen

Na de stijging van de euro op maandag naar 1,0730, stabiliseerde de koers van de euro vanochtend rond dit niveau. Beleggers hielden echter ook rekening met geopolitieke gebeurtenissen die de valutamarkten kunnen beïnvloeden. Eventuele ontwikkelingen in bijvoorbeeld de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China of de Brexit-onderhandelingen kunnen de koers van de euro in de komende dagen beïnvloeden.

Technische analyse van de euro

Op basis van technische analyse verwachten sommige analisten dat de euro de komende dagen verder kan stijgen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De weerstandsniveaus liggen op 1,0750 en 1,0800, terwijl de steunniveaus op 1,0700 en 1,0650 liggen. Beleggers houden deze niveaus goed in de gaten om te bepalen wanneer zij kunnen handelen.

Al met al was het een rustige ochtend op de valutamarkten, maar beleggers blijven alert op mogelijke ontwikkelingen die de koers van de euro kunnen beïnvloeden. Het is belangrijk om de economische data, geopolitieke gebeurtenissen en technische analyse in de gaten te houden om de juiste beslissingen te nemen bij het handelen in valuta.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*