Techsector onder druk

De Amsterdamse beurs noteerde dinsdagochtend in het rood, door verliezen voor de techaandelen. De AEX-index, de hoofdindex van Euronext Amsterdam, daalde met 0,5% tot 700,32 punten. Dit kwam voornamelijk door de druk op technologie-aandelen, die wereldwijd onder druk stonden.

De technologie sector kreeg te maken met verliezen als gevolg van zorgen over de stijgende rente en inflatie. Dit zorgde voor een negatieve stemming op de beurs, waarbij beleggers hun posities in techbedrijven verkleinden. Bedrijven zoals ASML, Adyen en Prosus behoorden tot de grootste verliezers op de Amsterdamse beurs.

Invloed van wereldwijde ontwikkelingen

Naast de ontwikkelingen in de techsector, speelden ook wereldwijde gebeurtenissen een rol bij de daling van de beurs. De aanhoudende spanningen tussen Rusland en Oekraïne, de stijgende olieprijzen en de voortdurende impact van het coronavirus droegen bij aan de onzekerheid onder beleggers.

Positieve uitschieters

Ondanks de algehele daling waren er ook enkele positieve uitschieters op de Amsterdamse beurs. Zo wisten bedrijven zoals Shell en Unilever terrein te winnen, dankzij positieve kwartaalcijfers en een sterkere vraag naar consumptiegoederen.

Al met al bleef de Amsterdamse beurs volatiel en gevoelig voor externe factoren, waardoor beleggers voorzichtig bleven met hun investeringen. De komende dagen zullen de markten nauwlettend in de gaten worden gehouden, om te zien hoe deze ontwikkelingen zich verder zullen ontvouwen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*