Herziene cijfers tonen mildere krimp

De Japanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar met 1,0 procent gekrompen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dit is minder sterk dan aanvankelijk werd gemeld, toen er sprake was van een krimp van 1,3 procent. De herziene cijfers tonen dus een mildere krimp dan eerder gedacht.

Impact van de coronapandemie

De krimp in de Japanse economie is grotendeels toe te schrijven aan de impact van de coronapandemie. Door de maatregelen om het virus onder controle te houden, zijn veel bedrijven gedwongen geweest hun activiteiten te staken of te verminderen. Dit heeft geleid tot een afname van de consumptie en investeringen, wat zich vertaalt in een lagere economische groei.

Maatregelen van de overheid

Om de economie te ondersteunen tijdens deze moeilijke periode, heeft de Japanse overheid verschillende maatregelen genomen. Zo zijn er stimuleringspakketten ingevoerd om bedrijven te helpen hun activiteiten voort te zetten en werknemers te behouden. Daarnaast heeft de overheid ook geïnvesteerd in infrastructuurprojecten om de economie een boost te geven.

Vooruitzichten voor de Japanse economie

Hoewel de herziene cijfers een mildere krimp laten zien, blijven de vooruitzichten voor de Japanse economie onzeker. De impact van de coronapandemie is nog steeds voelbaar en het is nog niet duidelijk hoe lang het zal duren voordat de economie weer volledig hersteld is. Het is daarom belangrijk dat de overheid blijft investeren in maatregelen om de economie te ondersteunen en te stimuleren.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*