Inflatiecijfers

Op maandag 3 juni 2024 worden de nieuwste inflatiecijfers bekendgemaakt. Inflatie is een belangrijke indicator voor de gezondheid van de economie en de koopkracht van consumenten. Hoge inflatie kan leiden tot stijgende prijzen en druk op de lonen, terwijl lage inflatie kan wijzen op een trage economische groei.

Werkloosheidscijfers

Op dinsdag 4 juni 2024 worden de werkloosheidscijfers gepubliceerd. Werkloosheidscijfers geven inzicht in de stand van de arbeidsmarkt en de mate van economische activiteit. Een daling van de werkloosheid kan duiden op een groeiende economie en meer banenkansen voor werkzoekenden.

Handelsbalans

Ook op dinsdag 4 juni 2024 wordt de handelsbalans bekendgemaakt. De handelsbalans geeft aan hoeveel een land importeert en exporteert en of het een handelsoverschot of handelstekort heeft. Een positieve handelsbalans kan duiden op een sterke exportsector en een competitieve economie.

Rentebesluit

Op woensdag 5 juni 2024 zal de centrale bank een rentebesluit bekendmaken. Het rentetarief heeft invloed op de kosten van leningen en spaartegoeden en kan daarmee de economische activiteit beïnvloeden. Een verlaging van de rente kan de economische groei stimuleren, terwijl een verhoging inflatie en oververhitting kan tegengaan. Het rentebesluit is daarom een belangrijk moment voor beleggers en economen om te volgen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*