Nvidia zorgt voor koersherstel op Amerikaanse beurzen

Het koersherstel van beurszwaargewicht Nvidia zorgde ervoor dat de Amerikaanse beurzen dinsdagavond verdeeld sloten. De techsector profiteerde van het positieve sentiment rondom Nvidia, wat resulteerde in winsten voor de Nasdaq Composite index.

Nasdaq Composite index stijgt dankzij positief sentiment in de techsector

De Nasdaq Composite index sloot 0,3 procent hoger, terwijl de S&P 500 index 0,1 procent daalde en de Dow Jones Industrial Average 0,2 procent verloor. Het positieve sentiment in de techsector werd verder versterkt door positieve kwartaalcijfers van andere grote technologiebedrijven, waaronder Apple en Microsoft.

Invloed van geopolitieke ontwikkelingen op de Amerikaanse beurzen

Naast het positieve nieuws uit de techsector, werden de Amerikaanse beurzen ook beïnvloed door geopolitieke ontwikkelingen. De voortdurende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China zorgden voor onzekerheid onder beleggers, wat resulteerde in een gemengde handelssessie op Wall Street.

Al met al was het een volatiele dag op de Amerikaanse beurzen, waarbij het koersherstel van Nvidia en positieve kwartaalcijfers van techbedrijven de markt enigszins ondersteunden. Beleggers blijven echter voorzichtig vanwege de voortdurende geopolitieke spanningen en onzekerheid over de economische vooruitzichten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*