Unilever boekt winst op Wall Street

Op Wall Street zijn dinsdag vier van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten. De Nederlandse bedrijven die positieve resultaten boekten op de Amerikaanse beurs waren onder andere Unilever, ASML, Philips en Shell.

Unilever, het Nederlands-Britse levensmiddelenconcern, wist op Wall Street een winst te behalen ten opzichte van het slot in Amsterdam. Het bedrijf profiteerde van positieve ontwikkelingen op de Amerikaanse markt en sloot de dag met een stijging van 1,5%.

ASML en Philips laten stijging zien

Ook ASML en Philips behaalden positieve resultaten op Wall Street. De producent van chipmachines, ASML, zag een stijging van 2% en het elektronicaconcern Philips sloot de dag af met een winst van 1,8%. Beide bedrijven profiteerden van de groeiende vraag naar technologische producten en diensten in de Verenigde Staten.

Shell profiteert van hogere olieprijzen

Het Nederlands-Britse olie- en gasbedrijf Shell sloot de dag op Wall Street ook hoger af. De stijging van 1,2% was voornamelijk te danken aan de hogere olieprijzen op de internationale markt. Shell profiteerde van de toenemende vraag naar olie en gas als gevolg van de wereldwijde economische groei.

Al met al was het een positieve dag voor de Nederlandse AEX-genoteerde fondsen op Wall Street. De resultaten laten zien dat deze bedrijven goed presteren op de internationale markt en kunnen profiteren van gunstige economische omstandigheden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*