Olieprijs stijgt door geopolitieke spanningen

De prijs voor een vat ruwe olie is maandag hoger gesloten, waarmee de neerwaartse trend van vorige week, vanwege zorgen over de olievraag, werden doorbroken. Deze stijging werd voornamelijk veroorzaakt door toenemende geopolitieke spanningen in de regio, met name in het Midden-Oosten.

Toenemende vraag naar olie vanwege economisch herstel

Daarnaast speelt ook de toenemende vraag naar olie vanwege het wereldwijde economische herstel een rol bij de stijging van de olieprijs. Met de versoepeling van de coronamaatregelen en de heropening van de economieën, wordt verwacht dat de vraag naar olie zal blijven toenemen in de komende maanden.

OPEC+ besluit tot productiebeperkingen

Een andere factor die de olieprijs beïnvloedt, is het besluit van de OPEC+ om de productiebeperkingen te handhaven. Hierdoor wordt het aanbod van olie beperkt, wat een opwaartse druk op de prijs veroorzaakt. De OPEC+ heeft aangegeven dat zij de productiebeperkingen geleidelijk zullen afbouwen naarmate de vraag naar olie toeneemt.

Invloed van de dollar op de olieprijs

Tot slot heeft ook de koers van de dollar invloed op de olieprijs. Een zwakkere dollar maakt olie goedkoper voor investeerders die in andere valuta handelen, waardoor de vraag naar olie kan toenemen. De recente daling van de dollar heeft dan ook bijgedragen aan de stijging van de olieprijs.

Al met al zijn er verschillende factoren die de olieprijs beïnvloeden en zorgen voor de volatiliteit op de oliemarkt. Het is belangrijk voor beleggers en analisten om deze factoren in de gaten te houden om de ontwikkelingen op de oliemarkt te kunnen voorspellen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*