Oorzaken van de daling op de Amerikaanse beurzen

De Amerikaanse beurzen zijn maandag lager gesloten, mede als gevolg van zorgen over de stijgende rentetarieven en de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. De Dow Jones Industrial Average daalde met 0,5%, de S&P 500 verloor 0,4% en de Nasdaq Composite daalde met 0,3%.

Stijgende rentetarieven

Een van de oorzaken van de daling op de Amerikaanse beurzen is de bezorgdheid over de stijgende rentetarieven. De Federal Reserve heeft de rente al meerdere keren verhoogd om de inflatie onder controle te houden. Beleggers vrezen echter dat de hogere rentetarieven de economische groei zullen afremmen en de bedrijfswinsten zullen aantasten.

Handelsspanningen tussen de VS en China

Een andere factor die bijdroeg aan de neerwaartse trend op de Amerikaanse beurzen is de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. De twee grootste economieën ter wereld hebben al maandenlang te maken met handelstarieven en dreigen met verdere escalatie. Beleggers zijn bezorgd dat deze handelsoorlog de wereldeconomie zal schaden en de winsten van bedrijven zal aantasten.

Invloed van bedrijfswinsten

Naast de rentetarieven en handelsspanningen hebben ook de bedrijfswinsten invloed gehad op de daling op de Amerikaanse beurzen. Verschillende grote bedrijven hebben recentelijk teleurstellende kwartaalcijfers gerapporteerd, wat heeft geleid tot negatieve reacties van beleggers. Deze zorgen over de winstgroei van bedrijven hebben bijgedragen aan de algemene neerwaartse trend op de beurzen.

Al met al zijn er verschillende factoren die hebben bijgedragen aan de daling op de Amerikaanse beurzen. Beleggers blijven voorzichtig en volgen de ontwikkelingen op het gebied van rentetarieven, handelsspanningen en bedrijfswinsten nauwlettend om te bepalen hoe ze hun investeringen verder zullen aanpassen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*