Onzekerheid over handelsoorlog drukt Amerikaanse beurzen

De Amerikaanse beurzen lijken woensdag een lagere opening te gaan beleven, met futures op de S&P 500 index die tot 0,6 procent in het rood noteren. Deze daling wordt voornamelijk veroorzaakt door toenemende zorgen over de voortgang van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Handelsspanningen tussen VS en China blijven aanhouden

De handelsspanningen tussen de VS en China blijven hoog oplopen, met recente escalaties in de vorm van importheffingen over en weer. Beleggers zijn bezorgd over de mogelijke impact van deze tarieven op de wereldeconomie en bedrijfswinsten, wat resulteert in een negatief sentiment op de beurzen.

Invloed van geopolitieke ontwikkelingen op beurskoersen

Naast de handelsoorlog zijn er ook andere geopolitieke ontwikkelingen die invloed hebben op de beurskoersen. Zo zijn er toenemende spanningen in het Midden-Oosten en onzekerheid over de Brexit, wat bijdraagt aan de algemene onrust op de markten.

Beleggers wachten op rentebesluit van de Fed

Daarnaast kijken beleggers ook uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve later deze week. Verwacht wordt dat de Fed de rente zal verlagen om de economie te stimuleren, maar de exacte timing en omvang van deze maatregel blijft onzeker.

Al met al wordt er verwacht dat de Amerikaanse beurzen een volatiele handelsdag tegemoet gaan, met beleggers die voorzichtig blijven vanwege de aanhoudende onzekerheid op zowel het geopolitieke als economische front.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*