Positief sentiment op de Amerikaanse beurzen

De Amerikaanse beurzen lijken maandag een licht hogere opening tegemoet te gaan. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden in aanloop naar de openingsbel in New York 0,1 procent hoger en ook de Dow Jones-futures stonden in de plus. Het positieve sentiment op de beurzen wordt mede veroorzaakt door de hoop op een mogelijke handelsovereenkomst tussen de Verenigde Staten en China.

Invloed van handelsoorlog op beurskoersen

De handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China hebben de afgelopen maanden voor volatiliteit op de beurzen gezorgd. Beleggers zijn dan ook gespannen over de voortgang van de onderhandelingen tussen de twee grootmachten. Een positieve ontwikkeling in de handelsoorlog kan de beurskoersen verder ondersteunen.

Nasdaq mogelijk lager

Hoewel de S&P 500 en de Dow Jones een lichte stijging laten zien, lijkt de techbeurs Nasdaq lager te gaan openen. Tech-aandelen zijn de afgelopen tijd gevoelig geweest voor ontwikkelingen in de handelsoorlog en het sentiment op de beurzen. Beleggers houden dan ook een nauwlettend oog op de bewegingen van de Nasdaq.

Al met al lijken de Amerikaanse beurzen maandag een gemengde start te maken, waarbij het sentiment voornamelijk wordt bepaald door ontwikkelingen in de handelsoorlog en de hoop op een mogelijke handelsovereenkomst tussen de Verenigde Staten en China.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*