Positief sentiment op Wall Street na het breken van records

De Amerikaanse futures wezen maandagmiddag op een licht lagere opening op Wall Street, nadat vrijdagavond de S&P 500 en de Nasdaq de records aanscherpten. Ondanks deze lichte daling in de futures, heerste er nog steeds een positief sentiment op Wall Street na de recente recordbrekende prestaties.

Invloed van economische cijfers op de markt

Een van de factoren die het sentiment op de markt beïnvloedde, waren de positieve economische cijfers die werden vrijgegeven. Zo bleek uit recente data dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten blijft groeien, wat bijdroeg aan het optimisme onder beleggers.

Handelsspanningen en geopolitieke ontwikkelingen

Naast de economische cijfers hielden beleggers ook de handelsspanningen en geopolitieke ontwikkelingen in de gaten. De voortdurende gesprekken tussen de Verenigde Staten en China over handelsovereenkomsten hadden nog steeds invloed op de markt, terwijl ook de situatie in het Midden-Oosten aandacht kreeg.

Technische analyse van de markt

Op technisch vlak was er ook veel interesse in de markt. Analisten keken naar de recente recordniveaus van de S&P 500 en de Nasdaq en probeerden te bepalen of er sprake was van overbought situaties. De komende dagen zouden cruciaal zijn om te zien of de markt deze niveaus kon vasthouden of dat er een correctie zou plaatsvinden.

Al met al was de stemming op Wall Street nog steeds positief, ondanks de lichte daling in de futures. Beleggers keken uit naar verdere ontwikkelingen en nieuws dat invloed kon hebben op de markt.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*