Positieve stemming op Europese beurzen

De Europese beurzen sloten maandag overwegend hoger, geholpen door positieve ontwikkelingen op het gebied van de coronavaccins en een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie. De Stoxx Europe 600 index steeg met 0,3%, de Duitse DAX index steeg met 0,6% en de Franse CAC 40 index sloot 0,2% hoger. De Britse FTSE 100 daalde daarentegen met 0,4%.

Positieve ontwikkelingen rondom coronavaccins

Het positieve sentiment op de Europese beurzen werd mede veroorzaakt door de recente ontwikkelingen rondom de coronavaccins. Verschillende farmaceutische bedrijven hebben positieve resultaten gerapporteerd over de effectiviteit van hun vaccins, wat hoop biedt op een spoedig einde van de pandemie. Beleggers reageerden dan ook positief op dit nieuws.

Sterke groei van de Chinese economie

Een andere factor die bijdroeg aan de positieve stemming op de Europese beurzen was de sterke groei van de Chinese economie. China rapporteerde een groei van 6,5% in het vierde kwartaal van 2020, wat hoger was dan verwacht. Deze cijfers wijzen op een snel herstel van de Chinese economie na de impact van de pandemie, wat gunstig is voor de wereldeconomie als geheel.

Al met al was het een positieve dag op de Europese beurzen, met beleggers die optimistisch reageerden op het nieuws over de coronavaccins en de sterke groei van de Chinese economie.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*