Redenen voor de daling op de Amerikaanse beurzen

De Amerikaanse beurzen noteerden maandag lager met nog een paar uur handel te gaan. De daling was gedeeltelijk te wijten aan zorgen over de stijgende inflatie en rentetarieven. Beleggers vrezen dat een hogere inflatie de Fed ertoe zou kunnen aanzetten om de rentetarieven sneller te verhogen dan verwacht, wat de groei van de economie zou kunnen belemmeren.

Invloed van geopolitieke gebeurtenissen

Daarnaast speelden ook geopolitieke gebeurtenissen een rol in de neerwaartse trend op de Amerikaanse beurzen. De voortdurende spanningen tussen de Verenigde Staten en China, evenals de onzekerheid rondom de Brexit-onderhandelingen, droegen bij aan de negatieve stemming onder investeerders.

Sectorprestaties op de beurs

Op sectorniveau waren vooral technologie-aandelen onder druk, met grote namen zoals Apple, Microsoft en Amazon die aanzienlijke verliezen leden. Aan de andere kant presteerden defensieve sectoren zoals gezondheidszorg en nutsbedrijven beter, aangezien beleggers hun toevlucht zochten in veiligere havens.

Verwachtingen voor de rest van de handelsdag

Met nog een paar uur handel te gaan, keken beleggers uit naar de publicatie van belangrijke economische gegevens, zoals het consumentenvertrouwen en de werkgelegenheidscijfers. Deze cijfers zouden een beter beeld kunnen geven van de economische vooruitzichten en de richting van de markt voor de rest van de week kunnen bepalen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*