Volatiliteit op de Amsterdamse beurs

De Amsterdamse beurs sloot woensdag met verlies, te midden van een volatiele handelsdag. Beleggers keken uit naar de notulen van de Federal Reserve, die later op de dag zouden worden vrijgegeven. Daarnaast stonden de cijfers van Nvidia, een van 's werelds grootste chipmakers, voor vanavond op de agenda.

Notulen van de Federal Reserve

De notulen van de Federal Reserve worden nauwlettend in de gaten gehouden door beleggers over de hele wereld. Zelfs kleine aanwijzingen over het monetaire beleid van de Fed kunnen grote schommelingen op de beurs veroorzaken. Beleggers hoopten op meer duidelijkheid over de plannen van de centrale bank met betrekking tot renteverhogingen en het stimuleringsbeleid.

Cijfers van Nvidia

Nvidia is een van de meest invloedrijke bedrijven in de technologiesector en de cijfers die zij publiceren hebben vaak een grote impact op de beurs. Beleggers keken met spanning uit naar de resultaten van Nvidia, in de hoop inzicht te krijgen in de prestaties van de chipmarkt en de bredere technologiesector. Positieve cijfers van Nvidia zouden kunnen leiden tot een opleving op de beurs, terwijl teleurstellende resultaten juist voor verliezen kunnen zorgen.

Al met al zorgden de onzekerheid rondom de Fed en de verwachtingen voor de cijfers van Nvidia voor een turbulentie op de Amsterdamse beurs, die uiteindelijk met verlies werd afgesloten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*