Wat is Presidents' Day?

Presidents' Day is een nationale feestdag in de Verenigde Staten ter ere van alle presidenten, maar vooral ter ere van George Washington, de eerste president van het land. De feestdag vindt plaats op de derde maandag van februari en wordt gevierd met parades, evenementen en verkoopacties in winkels.

Impact op de financiële markten

De sluiting van Wall Street op Presidents' Day heeft een impact op de financiële markten. Beleggers hebben een extra dag om hun strategieën te herzien en te evalueren, aangezien er geen handel plaatsvindt op de beurs. Dit kan leiden tot volatiliteit in de markten wanneer deze weer open gaan na de feestdag.

Andere feestdagen die invloed hebben op Wall Street

Naast Presidents' Day zijn er nog andere feestdagen in de Verenigde Staten die invloed hebben op de openingstijden van Wall Street, zoals Thanksgiving, Kerstmis en 4 juli (Onafhankelijkheidsdag). Op deze feestdagen is de beurs gesloten, waardoor beleggers zich moeten aanpassen aan de gewijzigde handelsschema's.

Historische achtergrond van Presidents' Day

Presidents' Day werd oorspronkelijk ingesteld ter ere van George Washington, die op 22 februari werd geboren. In 1971 werd de feestdag verplaatst naar de derde maandag van februari als onderdeel van de Uniform Monday Holiday Act, die streefde naar het creëren van langere weekenden voor werknemers.

Traditionele vieringen op Presidents' Day

Naast het sluiten van Wall Street, worden er op Presidents' Day ook traditionele vieringen gehouden, zoals het bezoeken van historische locaties die te maken hebben met de Amerikaanse presidenten, het bijwonen van lezingen en tentoonstellingen over de geschiedenis van het presidentschap, en het genieten van speciale kortingen en aanbiedingen in winkels.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*