Wat is President's Day?

President's Day is een nationale feestdag in de Verenigde Staten die jaarlijks op de derde maandag van februari wordt gevierd. De dag is bedoeld om de verjaardag van George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten, te eren. Hoewel de officiële naam van de feestdag Washington's Birthday is, wordt het vaak informeel President's Day genoemd omdat het ook een eerbetoon is aan alle presidenten van het land.

Impact op Wall Street

De sluiting van Wall Street op President's Day heeft geen directe invloed op de internationale financiële markten, aangezien de meeste beurzen in andere landen gewoon open blijven. Voor handelaren en beleggers in de Verenigde Staten betekent de vrije dag echter dat er geen handel plaatsvindt op de New York Stock Exchange en de Nasdaq.

Geschiedenis van President's Day

President's Day werd voor het eerst gevierd in de jaren 1880 ter ere van George Washington's verjaardag op 22 februari. In 1971 werd de feestdag verplaatst naar de derde maandag van februari als onderdeel van de Uniform Monday Holiday Act, die ervoor zorgde dat bepaalde feestdagen altijd op een maandag zouden vallen om langere weekenden te creëren voor werknemers.

Tradities en vieringen

President's Day wordt vaak gevierd met parades, historische lezingen en speciale evenementen die gericht zijn op het eren van de Amerikaanse presidenten. Veel mensen zien de dag ook als een gelegenheid om te ontspannen en te genieten van een lang weekend. Sommige winkels houden speciale President's Day sales en aanbiedingen om consumenten aan te trekken.

Al met al is President's Day een belangrijke feestdag in de Verenigde Staten die niet alleen de erfenis van George Washington viert, maar ook alle presidenten die het land hebben gediend. Het is een dag van nationale trots en reflectie op de leiderschapstradities van het land.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*