Wat is Presidents' Day?

Presidents' Day is een feestdag in de Verenigde Staten ter ere van alle presidenten van het land. Het wordt gevierd op de derde maandag van februari en is een nationale feestdag waarop veel Amerikanen vrij zijn van werk of school.

Gesloten beurzen op Wall Street

Op Presidents' Day zijn de beurzen op Wall Street gesloten, waaronder de New York Stock Exchange (NYSE) en de NASDAQ. Dit betekent dat er geen handel plaatsvindt en dat beleggers geen transacties kunnen uitvoeren.

Impact op de financiële markten

De sluiting van Wall Street op Presidents' Day heeft invloed op de financiële markten over de hele wereld. Veel beleggers houden rekening met de sluiting en passen hun handelsstrategieën hierop aan. Daarnaast kan het ook leiden tot verminderde liquiditeit op de markten.

Andere vieringen op Presidents' Day

Naast de sluiting van Wall Street worden er op Presidents' Day ook andere vieringen georganiseerd, zoals parades, historische lezingen en evenementen die de presidenten van de Verenigde Staten eren. Het is een dag waarop Amerikanen stilstaan bij de leiders van hun land en de impact die zij hebben gehad op de geschiedenis.

Al met al is Presidents' Day niet alleen een dag waarop Wall Street gesloten is, maar ook een dag waarop Amerikanen stilstaan bij de erfenis van hun presidenten en de rol die zij hebben gespeeld in de geschiedenis van het land.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*